Gebruik cookies op deze website
Deze website gebruikt cookies om het effect van advertenties te meten en om statistieken te maken waarmee de gebruikservaring kan worden verbeterd.
Locatie | Huis73 Den Bosch - oud b |
Categorie | Volwassenen |
duurzaamheid heel nederland leest voeding workshop | |
Prijzen |
|
Download | Toevoegen aan agenda |
Op deze avond ga je mee op een voedselontdekkingsreis. Van kleurrijke bietenamuses, het belang van zadendiversiteit, op zoek naar eetbare planten tijdens een wildplukwandeling, soep van en op De Graafse Akker, en tot slot een workshop fermenteren, je eigen thee samenstellen en yoghurt maken.
Op het menu staan talks, workshops en samen eten. Je gaat naar huis met kennis over wilde eetbare planten, kruidenthee en de mogelijke werking ervan, een pot zelfgemaakte zuurkool en zelfgemaakte biologische Yoghurt.
Programma
18.00-18.15 uur Ontvangst op de Graafse Hof met bieten-amuse en uitleg over de plek
18.15-19.00 uur Wildplukwandeling in twee groepen door Geertje Jansen en Maartje van der Kruijs en oogst verwerken in soep en smeersels bij het kampvuur.
19.00-19.30 uur Soep en brood
19.30-19.50 uur Workshops in 3 rondes: Thee samenstellen met Tuin Joop, Zuurkool maken met Sophie Gruijters van Transfarmers, Yoghurt maken met Harriette van Roesel van Koeienbedrijf de Regte Heijden
19.50-20.10 uur Idem
20.10-20.30 uur Idem
20.30 uur Afsluiting met drankje bij het kampvuur
Belangrijk!
Neem iets mee om de yoghurt die je maakt in warm te houden. Bijvoorbeeld een wollen deken, muts of sokken.
LET OP: We starten bij de Graafse Akker/Hof:
Mgr. van Roosmalenplein 32 in Den Bosch (aan de parkeerplaats achter het winkelcentrum)
Programma in samenwerking met Transfarmers.
Reis je mee?!